Hoe hard ben jij aan het werk? 

Heb jij als leidinggevende ook het gevoel dat je hard aan het werk bent? Heb jij het idee dat iedereen voor allerlei beslissingen bij jou aanklopt? Dat je veel wordt opgeslokt om alle brandjes te blussen en overal bij betrokken wordt? Heb je het idee dat je mensen voor waardering op jou leunen en zonder die erkenning minder presteren?

Dat ze zodanig gevoelig zijn voor elkaars mening, niet durven uitspreken naar elkaar wat hun grenzen zijn en geen feedback geven? Echter wat ze wel doen is bij jou komen in de hoop dat jij het voor ze oplost. Dat is hard werken voor je. Het kan ook anders.

Meer voor elkaar brengt professionals dichter bij zichzelf en zorgt op luchtige en eenvoudige werkwijze dat zij elkaar en hun unieke kwaliteiten beter leren kennen, benutten en waarderen. Als mensen hun eigen unieke waarde voelen en de ruimte ervaren om te tonen wat ze werkelijk in hun mars hebben, krijgen ze samen meer voor elkaar. Ze voelen zich trots op hun eigen successen en dat van het team als geheel, durven fouten te maken en weer op te staan, durven elkaar aan te spreken. Ze zijn meer tevreden. Daar plukt iedereen de vruchten van; medewerker, organisatie én klant! 

Elk team, elke organisatie is anders, daarom maken we graag eerst kennis met je. We creëren interventies 1 op 1, met een team en tussen teams, luchtig, diep, offline, online en combinaties hiervan. Hieronder vind je ons aanbod: 

1 op 1 sessie Speel met ruimte… voor jezelf en je team

In deze 1 op 1 coachingssessie ga je met andere ogen kijken naar jezelf en je team. Je kunt kiezen uit 2 invalshoeken:

  1. Dichterbij jouw ideale team komen. Hierbij kijken we samen naar hoe jouw ideale team eruit ziet. Je zet letterlijk de spelers neer en kijkt met afstand naar je team. Hierdoor verandert je perspectief en kan je “objectiever” zien wat er speelt.
  2. Ruimte maken op je volle bordje. Een andere mogelijkheid, is te kijken hoe je ideale takenpakket eruit ziet, zodat je ruimte gaat maken op jouw volle bordje. 

Als jij ruimte maakt voor jezelf, profiteert je hele team ervan. Na afloop van deze sessie heb je nieuwe inzichten en voel je de ruimte. Het resultaat is lichter: frisse energie, een nieuwe beweging, het begin van ….<ruimte voor eigen invulling>.

Dit gesprek duurt ca. 1-1,5 uur. We geven de voorkeur aan fysiek ontmoeten, maar online is ook mogelijk. 

Aankondiging: Omdat Buro Sprint in april verder gaat onder de naam Meer voor elkaar, geven we deze coachingssessie 5x gratis weg. De eerste 5 aanmeldingen krijgen deze sessie online of offline gratis! Voorwaarde is dat je de post op Linkedin deelt in je netwerk (de post volgt, zodra het nieuwe logo klaar is). Ben je nu al getriggerd? Mail dan naar mirjam@meervoorelkaar.com

Teamsessie Ruimte maken op je volle bordje

Buro Sprint faciliteert verbinding tussen professionalsIn deze teamsessie ga je met elkaar het gesprek aan over de ideale taken. Iedereen heeft het druk, maar waar zijn we nou mee bezig? Hoe kijken je medewerkers zelf tegen hun taken aan? Het accent ligt vooral op met elkaar te gaan kijken en te bespreken wat er idealiter op ieders bordje zou mogen liggen. Om de communicatie toegankelijker te maken en iedereen aan het woord te laten komen, gebruiken we communicatieondersteuners, zoals voorwerpen. Het begin van eigenaarschap en autonomie wordt in deze sessie al aangeraakt. De teamdynamiek wordt ook zichtbaarder. Het resultaat is lichter in plaats van hard werken: er is meer ruimte en energie, een nieuwe beweging, het begin van ….<ruimte voor eigen invulling>.

Deze sessie is bij voorkeur offline, maar kan ook online. De duur is bespreekbaar. Het hele team tegelijk is vaak een dagdeel. Bij het opsplitsen van het team in groepen van bijv. 6 personen, mag je rekenen op een duur van zo’n 1,5 uur per groepje.

Na deze sessie raden we aan om door te pakken op de ontstane beweging en dat wat is aangeraakt te verdiepen met nog enkele sessies waarin het eigenaarschap en de autonomie van je team steviger wordt neergezet. In feite is deze teamsessie de ingang van een traject. 

Teamsessie Dichterbij elkaar komen

In deze teamsessie gaan we achterhalen wat mensen zelf vinden wat er speelt in het team. Hoe ziet het ideale team eruit? Dat gaan we letterlijk neerzetten met voorwerpen. Door deze communicatie ondersteuners wordt het voor iedereen gemakkelijker om zich open te stellen en ontstaat als vanzelf het gesprek. Het begin van eigenaarschap en autonomie wordt in deze sessie al aangeraakt. De teamdynamiek wordt ook zichtbaarder. Duidelijk wordt waar het team zelf behoefte aan heeft. Deze sessie schept ook verwachtingen. Omdat de behoeften worden geuit, wil men ook verder. Een eerste beweging is in gang gezet. Een beweging waarbij iedereen dichterbij zichzelf en daarmee dichterbij elkaar komt.

Deze sessie is bij voorkeur offline, maar kan ook online. De duur is bespreekbaar. Het hele team tegelijk is vaak een dagdeel. Bij het opsplitsen van het team in groepen van bijv. 6 personen, mag je rekenen op een duur van zo’n 1,5 uur per groepje. 

Na deze sessie raden we aan om door te pakken op de ontstane beweging en dat wat is aangeraakt te verdiepen met nog enkele sessies waarin het eigenaarschap en de autonomie van je team steviger wordt neergezet. In feite is deze teamsessie de ingang van een traject. 

Teamtraject, verdieping en versteviging

Meer voor elkaar verzorgt teamtrajecten van enkele dagdelen. Een thema als eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen, durven uitspreken en autonomie vergroten gaat niet vanzelf en vergt tijd. Om te zorgen dat het beklijft hebben we meerdere sessies nodig. We beginnen met een diagnose sessie die lijken op de teamsessies Ruimte maken op je volle bordje of Dichterbij elkaar komen. Hierin gaan we naar boven halen wat er speelt binnen het team. We maken een veilige setting voor iedereen. We krijgen helderder hoe de teamdynamiek loopt. Van daaruit stellen we een maatwerkprogramma op dat helpt om dat wat er in beweging is gebracht, ook te laten beklijven. 

Bekijk ons Portfolio wat we hebben gedaan en voor wie. Hoe we werken, onze stijl en werkwijze helpt je ook om een beter beeld te vormen. 

Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Bel 06 48 42 02 00 of mail mirjam@meervoorelkaar.com