Een andere kijk op het verbeteren van teamrelaties 

In elk team zitten irritaties. De een kan beter opschieten met de een dan met de ander. Zo is het nu eenmaal. Het wordt een probleem als de irritaties zodanig veel energie gaan kosten, dat het de boventoon gaat voeren en het ten koste gaat van plezier en teamprestaties. Als leidinggevende word je vaak bij deze conflicten betrokken.

Je gaat bijvoorbeeld in gesprek met ze. Je toont begrip en geduld. Je maakt afspraken. Het kan ook zijn dat ze verwachten dat je het oplost voor hen in plaats van dat ze elkaar aanspreken. Soms gaat het zo ver dat collega’s besluiten om weg te gaan of je begint als leidinggevende te twijfelen over enkele teamleden. Wil je nog wel met ze verder? Kortom, het kost je een hoop tijd en energie.

Het kan ook anders. In dit e-book leg ik je uit hoe jij hierbij betrokken kan zijn, zonder dat het jou heel veel energie kost. Je maakt je teamleden zelfredzamer en vergroot daarmee hun zelfvertrouwen. Je houdt de bal waar die hoort, bij de ander, gaat het niet voor ze oplossen, jij mag achteroverleunen. Dat is een stuk lichter dan hard werken. In dit e-book laat ik je een andere kijk op het oplossen van irritaties in je team zien, waarbij jij mag achteroverleunen. Het bevat een tool die zorgt dat je minder hard hoeft te werken en meer energie overhoudt.

Ben je nieuwsgierig, mail dan naar mirjam@meervoorelkaar.com en ik stuur je mijn e-blik gratis toe. Of vul het contactformulier hieronder in. Binnen 2 werkdagen ontvang je het e-book in je mailbox.

Ja, ik heb interesse in het e-blik, een andere kijk op het oplossen van irritaties:

    Telefoonnummer