Het nieuwe netwerken: Netwerkfeest

Kan jouw netwerkvereniging een frisse wind gebruiken? Wil je eens op een andere manier contact maken met elkaar om waardevolle relaties op te bouwen? Of werk je binnen een organisatie samen met diverse afdelingen waarbinnen de samenwerking beter kan? Natuurlijk kun je processen blijven verbeteren, maar de basis van samenwerken gaat op gevoel en met een klik. Dat is waar het Netwerkfeest voor staat: contact maken van mens tot mens.

Klik van mens tot mens

Als je muziek, cadeaus en goede gesprekken samenvoegt en zo de verbinding met elkaar opzoekt, wordt netwerken een feestje. Dat is eenvoudig en bijzonder gezellig. Dit is het nieuwe netwerken. Niet meer presenteren en zenden, maar gelijkwaardige relaties aangaan. Niet zo veel mogelijk visitekaartjes uitwisselen. Geen kliekjes/eilandjes waar je niet tussenkomt of concurrentiebeding. Maar een klik opbouwen van mens tot mens. De zaken en klanten volgen daaruit vanzelf. Dit is verbinding maken anno nu.

Oude symboliek in een nieuw jasje richting co-creatie

Het Netwerkfeest bevat de symboliek van 3 verbindende oer-Hollandse feestdagen: oranje van het koningshuis, de buttons van de boerenkielen van carnaval en de cadeaus van sinterklaas. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat muziek verbindend werkt, omdat het meerdere hersenen tegelijk activeert. Behalve muziek, is er bij de bar eten en drinken verkrijgbaar. Maar dat niet alleen. Veel netwerkbijeenkomsten laten de interactie over aan mensen zelf. Terwijl met een beetje hulp hele goede gesprekken tot stand kunnen komen die leiden tot co-creatie en samenwerking.  En natuurlijk ontbreken de cadeaus niet. De cadeaus worden door iedere ondernemer/medewerker zelf meegebracht en weggegeven. Hieruit ontstaan nieuwe contacten die na het netwerkfeest nog doorgaan. Zo hoort het, het vloeit door in de dagelijkse praktijk. 

Resultaten

Na het netwerkfeest hebben mensen:

  • nieuwe mensen ontmoet en de basis voor verbinding gelegd
  • iemand met hun waanzinnige weggever/ cadeau blij gemaakt
  • zelf een cadeau mogen ontvangen
  • gaan ze energiek en met hernieuwde inspiratie naar huis
  • gaan de ontmoetingen 1 op 1 door
  • als organisatie of netwerkvereniging is er een frisse energieke wind doorheen gekomen

De mogelijkheden zijn divers en flexibel, van kleinschalig en knus, tot groot en wild. Zeg het maar.

Interesse en meer weten? Neem contact op met mirjam@burosprint.nl of bel 06 48 42 02 00.