Toekomst = Groen Festival (2019)

Groen onderwijs in Nijmegen bestaat in 2019 100 jaar. Dit bijzondere feit vierde Helicon MBO Nijmegen met een Toekomst = Groen Festival. Met dit evenement wilde Helicon MBO  Nijmegen niet alleen een feestje vieren met haar samenwerkingspartners en medewerkers, maar zich ook -beter- laten zien in Nijmegen en omgeving. 

Opdracht

Buro Sprint heeft deze opdracht uitgevoerd onder de paraplu, en met samenwerking van, collectief KLEI. De vraag vanuit Helicon: help ons bij het bepalen van de inhoud van het festival en het verzorgen van de promotie. En houd vaart in het proces, want de voorbereidingstijd is kort.

De opdracht moest in twee maanden klaar zijn. Dat was een flinke uitdaging. Allereerst hebben we bij Helicon MBO Nijmegen opgehaald hoe zij de toekomst van groen onderwijs zien. Daarnaast hebben we 20 samenwerkingspartners, met name stagebedrijven, geïnterviewd. De opgehaalde informatie hebben we gebruikt voor het bepalen van de inhoud van het festival én het verhaal naar buiten. Deze informatie hebben we aangevuld met een brainstormsessie, waarin medewerkers, studenten, buurtbewoners, gemeente en KLEI professionals vertegenwoordigd waren. Zij kregen de opdracht na te denken hoe bewoners, bedrijven en jongeren geënthousiasmeerd kunnen worden voor dit festival. Alle verzamelde input hebben we benut voor het invullen van de campagne, gericht op meerdere doelgroepen. De tijdsdruk maakte het spannend, maar het overzicht werd goed bewaakt.

Resultaat

Het programma was tijdig rond, alle communicatie uitingen zijn volgens planning gerealiseerd en de lokale en regionale pers werden ingeschakeld voor de nodige publiciteit . Op zaterdag 5 okt kwamen ruim 600 bezoekers naar het festival. Helicon MBO Nijmegen kijkt terug op een geslaagd evenement, met een enthousiast en betrokken publiek en een positieve en gezellige sfeer.

Foto impressie Toekomst=groen festival

 

 

 

 

 

Meer lezen over andere opdrachten in de portfolio

Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Bel 06 48 42 02 00 of mail mirjam@burosprint.nl