Commitment leidt tot 3,5x sneller online proces (2011-2017)

Opdracht

Nuon is een procesgericht energiebedrijf waar optimaliseren hoog in het vaandel staat. Ik heb daar als teamleider Functioneel Beheer verbeteringen in de werkprocessen gerealiseerd voor het team in samenwerking met de teams van Contentmanagement, Marketing, ICT, Projectmanagement, Testmanagement en Customer Care Center (CCC).

Als projectleider heb ik veel samengewerkt met experts uit de verschillende teams. Ik was verantwoordelijk voor het managen van diverse internetprojecten voor websites van Nuon. De methodiek was Prince2 methode en later ook elementen van scrum/agile.

Resultaat

Gerealiseerd vanuit mijn rol als teamleider: verkorten van de doorlooptijd van wijzigingen op de Nuon websites van zes maanden naar zeven weken en verminderen van het aantal klantvragen vanuit het CCC. De kern van deze verbetering zat in het verbeteren van de samenwerking tussen de betrokken teams. Ook verbeterde door mijn toedoen de tevredenheid van de interne klanten door het inzichtelijk maken van de budgetten.

Mijn meerwaarde als projectleider: ik bracht experts samen, zorgde voor duidelijke communicatie en afspraken binnen en tussen teams en rapporteerde helder naar opdrachtgevers. Hierdoor bleef de vaart erin en werden projecten op tijd en budget opgeleverd.

Referenties

Astrid de Graaf-Leeman, teamleider Online Capability Nuon/Vattenfal

Mirjam is open en eerlijk en durft zich kwetsbaar op te stellen. Zij is niet bang voor kritiek, zij ziet dit eerder als een uitdaging. Zij zoekt de samenwerking op, heeft een analytische kijk op processen en op (het functioneren van) mensen. Ook signaleert ze, maakt deze bespreekbaar en initieert verbeteringen. Daarnaast is zij vrolijk en gezellig. Een hele fijne collega.

Bas Touw, manager Online capability

Mirjam is een teamleider die haar schouders er onder zet om met haar team de geplande resultaten te behalen. Ze is eerlijk, gedreven, komt afspraken na en voelt en neemt verantwoordelijkheid. Haar kracht zit in coördineren, monitoren en plannen. De budgetten bewaakt ze als geen ander en stuurt hierop bij waar nodig.

Martin Meeldijk, teamleider ICT

Mirjam is iemand die je een klus geeft en weet dat ze niet ophoudt voordat die volledig is afgerond. Ze zorgt dat duidelijk is wat er van haar verwacht wordt. Waarna ze er met haar doorzettingsvermogen en inzicht ervoor zorgt dat dit op een gecontroleerde manier geleverd wordt.

Meer lezen over andere opdrachten in de portfolio

Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Bel 06 48 42 02 00 of mail mirjam@burosprint.nl