Stijl van Buro Sprint 

Mijn stijl is verpakt in een creatief, luchtig en interactief sausje, dat zorgt voor luchtige verbondenheid en vooral plezier. De methoden die ik hanteer is een mix van al mijn ervaringen bij grote en kleine bedrijven en mijn achtergrond in functies als communicatie expert, projectleider, teamleider, coach, faciliteerder en procesverbeteraar. 

Eenvoudig communiceren met voorwerpen

Ik gebruik vaak non-verbale communicatievormen en alledaagse gebruiksvoorwerpen die we letterlijk neerzetten voor de situatie,  het probleem of de knelpunten. Door de voorwerpen ontstaat een samenspel, waardoor we met elkaar in een andere taal gaan communiceren. Een taal die problemen en situaties op een eenvoudige manier in beeld brengt. 

 

 

  • door het zien van de voorwerpen zie je wat er aan de hand is
  • iets visueel weergeven geeft overzicht, inzicht en biedt structuur
  • je ziet en bekijkt de situatie van een afstand. Dat geeft ruimte
  • door het vasthouden en aanraken van de voorwerpen voel je wat er is. Er ontstaat verbinding met eigen kracht en steun
  • door te spelen laten we het hoofddenken los
  • we komen meer in onze buik, we komen in een verdiepende laag van bewustzijn
  • vanuit loslaten ontstaat activiteit en beweging
  • vanuit de beweging en het aanboren van de eigen kracht, nemen mensen makkelijker zelf beslissingen en vinden ze de eigen oplossingen en motivatie

Innovatieve en diverse werkvormen

Ik gebruikt methodes als agile/ scrum of de watervaltechniek uit projectmanagement. Ik verbind mensen door de interactie te stimuleren, de dialoog laagdrempelig te maken, gelijkwaardigheid te creëren en plezier in samen te activeren. Werken met elkaar wordt lichter. Er is ruimte voor co-creatie.

De werkvormen zijn heel gevarieerd. Mensen zijn gevarieerd. Door spelvormen, te werken met voorwerpen, tekeningen, visualisatie, mindmaps, muziek, en talloze andere manieren. Niets is zo verfrissend als het even om te draaien en uit de comfortzone te komen. Deze werkvormen verzin ik zelf en leer ik van anderen uit trainingen op het gebied van faciliteren en coachen.

Buro Sprint werkt samen in een groot en waardevol netwerk van allerlei expertises, zodat we meer voor elkaar krijgen en blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld bij wijzijnvanklei, een collectief van 26 communicatieprofessionals die werken op het gebied van leiderschap, organisatie, communicatie, marketing en sales.

Ook nieuwsgierig wat Buro Sprint voor jouw organisatie kan betekenen? Bel 06 48 42 02 00 voor meer informatie.